Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez

de Rocsi in Mancaruri de post, 1 Sep 2011 | 14455 vizualizari

 

Nu stiu cum se zice in fiecare regiune a tarii la aceasta mancare,dar eu acasa am crescut cu denumirea de ghiveci!!!Dar este o mancare foarte buna in zile de post!!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg ardei
  • 3 rosii mari
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de tomate
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez:

Ardeii ii punem de ii coacem.

Dupa ce s-au copt ii punem intr-un bol,ii presaram cu sare ,ii acoperim cu un capac si ii lasam acolo pana se racorec.

Cand sunt mai reci ii decojim,apoi le scoatem cotorii si semintele.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Rosiile le decojim si le taiem cubulete.

Intr-o tigaita punem uleiul la incins.

Adaugam ceapa si rosiile si le inmuiem 1 minut.

Apoi adaugam circa 3 sferturi de cana cu apa.

Lasam sa fiarba,la foc potrivit ,cam 10 minute.

Adaugam si ardeii ,de care ii taiem fasii si ii mai lasam vreo 10 minute pe foc.

Orezul il spalam cu apa calda,apoi il adaugam in tocanita,si il lasam  pana ce acesta fierbe bine(daca nu este suficienta zeama,mai adaugati putina apa fierbinte).

Spre sfarsit condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam si pasta de tomate.

Amestecam bine totul.

Mai dam cateva clocote ,apoi oprim focul aragazului.

Punem pe o farfurie la racorit,apoi servim!!!



Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci sau tocanita de ardei cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

03.09.2011, 15:51

sa traiti doamna diana..am inteles
-anca

DIANA B 1

03.09.2011, 16:00

asaaaaaaaaaaaa

Rocsi 1

03.09.2011, 21:03

zapacit-o

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci si legume